معاون محترم علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهوری گفت: هوشمندسازی شبکه گاز کلان شهر مشهد بهمعنای واقعی حرکت به سمت دانشبنیانی شدن و حرکت بر لبه دانش است.
جناب آقای دکتر دهقانی فیروزآبادی عصر روز سهشنبه (۲۸ آذرماه) در بازدید از مراحل اجرایی پروژه پژوهشی هوشمندسازی شبکه گاز شهر مشهد در مرکز دیسپچینگ شرکت گاز با بیان اینکه هوشمندسازی شبکههای انرژی یکی از محورهای مهم هوشمندسازی است، اظهار کرد: در ایران شمار جمعیت و مشترکان رو به افزایش و منابع رو به کاهش است. یک رویکرد این است که هر روز با ایجاد زیرساخت و منابع جدید با سرمایهگذاری بیشتر نیازهای جدید را تأمین کنیم.
وی افزود: با توجه به شرایط اقتصادی کشور همه مدیران هوشمند میدانند که این اتفاق (سرمایهگذاریهای بزرگ در زیرساختها) دیگر تکرار نمیشود و حرکت کردن به سمت بهرهوری دیگر انتخاب نیست، بلکه برای حفظ سیستم الزام بهشمار میآید که باید به این سمت حرکت کرد.
آقای دکتر دهقانی گفت: به لطف وجود شرکتهای خوب دانشبنیان در کشور و بسیاری از مدیران که اهمیت حرکت دانشبنیان را احساس کردهاند، هر روز در این کشور اتفاقهای خوبی از این جنس میافتد، بهویژه طی چند سال اخیر، حضور مدیرانی که هوشمندانه به سمت راهحلهای دانشبنیان حرکت میکنند، شتاب گرفته است.
مدیر عامل محترم شرکت گاز استان خراسان رضوی نیز در این دیدار تصریح کردند: مقاومسازی تأسیسات، بهینهسازی انرژی و هوشمندسازی شبکه، سه اولویت ابلاغی شرکت ملی گاز ایران به شرکتهای گاز استانی است که برای هر بخش با کمک شرکتهای دانشبنیان برنامههای متنوعی تنظیم شده است.
جناب آقای دکتر افتخاری با بیان اینکه موضوع مقاومسازی و بهینهسازی از موضوعات بسیار مهمی است که شرکت گاز خراسان رضوی از شرکتهای دانشبنیان در این زمینه استفاده میکند، گفت: موضوع هوشمندسازی از دیگر مباحث مهمی است که با تصویب شورای مدیران شرکت ملی گاز برای نخستین بار برای شبکه گاز مشهد در حال اجراست. با تکمیل این پروژه یک تحول و طرح قابل ارائه در سطح بینالمللی رخ میدهد.
در ادامه آقای مهندس مرتضی تقوایی، مدیرعامل شرکت بهپویان نیز به ارائه گزارشی از روند اجرای پروژه هوشمندسازی شبکه توزیع گاز مشهد و میزان پیشرفت آن پرداخت و عنوان کرد، برای هوشمندسازی شبکه گاز مشهد که طول آن بهتنهایی از طول شبکه گازرسانی ۱۲ استان بیشتر است از متخصصان ۱۹ رشته تخصصی استفاده میشود و برخی ویژگیهای آن از جمله ایجاد مدل کالیبره دینامیکی آنلاین و ایجاد نخستین DSS هوشمند برای بهرهبرداری بهینه شبکه اولین تجربه خواهد بود که تاکنون در هیچ شبکه گازی در کشور و دیگر کشورها اجرا نشده است.
همچنین ایجاد ساختار یکپارچه صحتسنجی داده و سنسور نرم و جانمایی بهینه سنسور با الگوریتم هوش مصنوعی از دیگر ویژگیهای این مگاپروژه خواهد بود
این بازدید در روز سه شنبه مورخ 28 آذرماه 1402 صورت گرفت.
به اوج بیاندیش
بدون دیدگاه